Kam na degustační menu? Tipy na 10 restaurací
23.10.2023Aktualizace 09.11.2023

Kam na degustační menu? Tipy na 10 restaurací

Podzim je období, kdy se příroda převléká do těch nejkrásnějších barev a chladné večery nás lákají do krásných restaurací. Kde si užít kvalitně strávený večer a vynikající gastronomii? Podíváme se společně na 10 restaurací, kde gastronomickou třešničku v podobě degustačního menu zvládají na jedničku.

V čem spočívá degustační menu a krátká historie

Degustace spočívá v servírování menších, ale dokonale připravených porcí, většinou v 5 až 10chodové verzi. Degustační menu má své kořeny ve Francii, kde šéfkuchaři chtěli předvést svůj um bez svazujících hranic klasických „à la carte" menu. Jedná se tedy o naprosté oddání šéfkuchařovi, kdy spoléháte na jeho dovednosti a schopnost elegantně párovat chutě a chody dohromady.

V prvním desetiletí 21. století začalo degustační menu nabývat světové popularitě a stalo se tak stálicí a ukazatelem všech kvalitních restaurací. Dnes už existuje mnoho podniků, kde nic jiného nenabízí.

1. Restaurace PRU58

Pokud holdujete asijské kuchyni, tak si nenechte ujít degustační menu v pražské PRU58. Kuchyně pod taktovkou Štěpána Návrata si zakládá na čerstvých a lokálních surovinách. Na výběr máte hned z několika degustačních menu, a to z klasického, veganského nebo tzv. „Omakase".

Pokud ctíte filozofii degustace a věříte dovednosti místního šéfkuchaře, tak určitě zažijte degustační menu „Omakase", kdy se dáte na „pospas" šéfkuchařovi a jeho týmu. Každý z 10 chodů bude pro vás naprostým překvapením. PRU58 vás nepřekvapí pouze jídlem, ale také interiérem. Vysoký rustikální strop v kombinaci s množstvím exotických rostlin dodává místu hřejivou a moderní atmosféru.

Nejprodávanější

2. Restaurace Piano Nobile

Za luxusní kuchyní a krásným prostředím vyrazte do Chateau Mcely a jeho restaurace Piano Nobile, která se pravidelně řadí na předních pozicích prestižních gourmet žebříčků. Piano Nobile vás uchvátí nejen gastronomií, ale také majestátním ryze evropským interiérem. Krásnému prostředí a výborné kuchyni odpovídá i cena.


3. Restaurace MG

Na trochu netradičním místě, hned vedle letiště, najdete restauraci MG šéfkuchaře Miroslava Grusze. Restaurace je silně ovlivněna italskou a středomořskou kuchyní a 30letou praxí šéfkuchaře. Jelikož jíst budete hned vedle runwaye, degustační menu můžete zkombinovat s vyhlídkovým letem. Na výběr máte od 3 až do 11chodových verzí degustační večeře. Samozřejmostí je i vinné párování.


4. Restaurace Field

Jedna z nejznámějších restaurací v Česku, Field, je fine dining restaurace šéfkuchaře, a jedné z tváří české gastronomické scény, Romana Kašpárka. Na výběr tu máte ze standartního 10chodového degustačního menu a 6chodového zkráceného menu. Field se pyšní, jako jeden ze dvou restaurací v ČR, prestižní michelinskou hvězdou.

5. Restaurace U Malířů 1543

Na Malé straně najdete jednu z nejstarších restaurací v Praze, jejíž historie sahá až do roku 1543Interiér s bohatě zdobenými stropy, závěsnými lustry se svíčkami a vysokými okny je toho jasným důkazem. Restaurace může být jakkoliv krásná a dechberoucí, ale to hlavní je vždycky jídlo. Moderní česká a francouzská kuchyně šéfkuchaře Miroslava Doležala vás překvapí svojí rafinovaností. Nechte se ohromit 4 a 6chodovým degustační menu v této nádherné restauraci.


6. Restaurace Pastař

Milujete autentickou italskou kuchyni? V restauraci Pastař ctí tradice a postupy italské gastronomie. Tento podnik nabízí místo s pohodovou atmosférou, kde se lidé mohou bavit, smát se a vychutnávat skvělé jídlo. Důkazem vysoké kvality je ocenění Zlatý lev, který Pastař obdržel v roce 2020. Přijďte ochutnat 5chodové degustační menu a odneste si třeba čerstvé těstoviny z místního obchůdku.

Nejprodávanější
Nejprodávanější

Praha

od 2 590,-


7. Restaurace Kampa park

Pokud hledáte restauraci se skvělým degustačním menu a špetkou romantiky, Kampa park by na vašem seznamu neměl chybět. Stylový interiér restaurace s výhledem na Karlův most zaručuje krásně strávený večer. Kuchyni šéfkuchaře Marka Ratische dominují rybí a mezinárodní pokrmy, jejichž mistrovské zpracování vás ohromí. V létě oceníte venkovní terasu podél řeky Vltavy. V případě oslavy významné události využijete Benátský balkón, kde se pokocháte výhledem na Čertovku.

Nejprodávanější

Praha

3 669,-


8. Restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise

Za fine dining zážitkem vyrazte do La Degustation, jedné ze dvou restaurací v Česku oceněnou michelinskou hvězdou, kterou si drží už od roku 2012. S výběrem těch nejlepších surovin si dávají záležet. Maso, zelenina, houby, ryby nebo ovoce, s kterými se v restauraci pracuje, nepocházejí dále než 300 km od podniku. Na výběr máte z 3chodového obědového menu a 5chodové degustační večeře šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka. Pokud chcete ochutnat to nejlepší, co česká gastronomická scéna nabízí, návštěvu v „La degu" si nenechte ujít.

9. Restaurace Ginger & Fred

Degustační menu si můžete vychutnat v 5. patře Tančícího domu. Kuchyni restaurace Ginger & Fred vede známá televizní tvář - Ondřej Slanina, kterého znáte z pořadu „Kluci v akci". Ondra si pro vás připravil 5chodové menu inspirované francouzskou, mezinárodní a středozemní kuchyní. Při jídle oceníte krásný výhled na Prahu a moderně zařízený interiér restaurace.

Nejprodávanější

Známý kuchař Ondřej Slanina působí také v kuchyni restaurace Ginger and Fred v Tančícím domě. Přijďte si pochutnat na jeho 5chodovém degustačním menu pro dva.

Praha

3 780,-

Zjistit více


10. Restaurace Honoria

V Chateau Herálec najdete luxusní zámeckou restauraci Honoria. Degustační menu pojmenované „Pánů Trčků z Lípy" vychází z tradic české kuchyně a inspiraci čerpá z historie zámku a okolí. Šéfkuchař Michael Zapalač a jeho tým pracuje převážně s lokálními a sezónními surovinami. Gastronomický zážitek spojte rovnou s luxusním pobytem. Hotel nabízí mimo jiné wellness & SPA, kde najdete sauny, bazén, vířivku a fitness.


Degustační menu
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity

Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity

10.05.2024

Hledáte tipy na rodinné výlety v Olomouci a okolí? Přinášíme vám 7 skvělých výletů, které zaručeně potěší nejen vaše děti, ale i vás. Ať už hledáte kam s dětmi když prší nebo když je venku hezky, v článku najdete výlet přesně pro vás.

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.